• 19% BTW
  • Ruim assortiment
  • Nederlands sprekend

Tegels voor een kleine badkamer

1 september 2019 | Actueel, Blog

Zelfs kleine badkamers kunnen met de juiste tegels mooi worden vormgegeven. Lichtgekleurde tegels in grote formaten zorgen ervoor dat kleine ruimtes groter lijken. Als deze tegels niet alleen in de kleine badkamer, maar ook in de kamer ervoor worden gebruikt, ontstaat een betere perceptie van de ruimte.

Een contrastrijke vormgeving van de badkamer, bijvoorbeeld met twee verschillende kleuren, zorgt er ook voor dat een ruimte groter lijkt. Donkere, gestructureerde kleuren op de vloer en lichte, gelijkmatig gekleurde tinten op de wanden zorgen voor een optisch oppervlak. Als u niet van de “standaard” antraciet tegels op de vloer houdt, kies dan gewoon voor tegels met marmer, structuur of verrassende formaten.

Licht is een bijzonder belangrijke factor bij het ontwerpen van kleine badkamers. Lichte tegels zorgen voor meer licht en dus ook voor meer ruimte. Een andere truc: de lange tegels worden in de lengterichting van de deur naar het raam gelegd. Dit rekt de badkamer optisch uit en maakt hem uitnodigend.

Tegels van natuurlijke materialen.

Natuurlijk ogende materialen zoals de steenlook en houtlook maken een kleine badkamer sensueel en comfortabel. Het effect wordt versterkt als de wanden en de vloer met dezelfde materialen zijn ontworpen of als de gebruikte tegels ten minste een vergelijkbare kleur hebben. Hierdoor ontstaat een eenheid die een kleine badkamer ruimer doet lijken. Bovendien geldt: hoe dichter de tegels tegen elkaar aan liggen, hoe meer optische rust er ontstaat.